Foto: Publicitātes attēli
Lielā Talka šogad pulcējusi apmēram 160 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, liecina Lielās Talkas koordinatoru sniegtās informācijas apkopojums.

Talkas dalībnieki ziņo, ka šogad vācamo atkritumu ir ievērojami mazāk. Lielā daļā pieteikto talkas vietu noris teritorijas sakopšanas un labiekārtošanas darbi – grābj pērnās lapas un zāli, zāģē nokaltušos koku zarus, stāda kokus un puķes.

Lielākoties talkas laikā tiek savākti plastmasas maisiņi, PET un stikla pudeles, būvgruži, vecas autoriepas, nolietota sadzīves tehnika un mēbeles, kā arī, protams, tradicionālie tā sauktie zaļie atkritumi – pērnās lapas un zāle, nolūzušie koku zari utml.

Limbažos talcinieki, stādot ozolu birzi, atraduši 20 latu banknoti. Tāpat limbažnieki pusdienlaikā ziņoja par jau savāktiem 3000 atkritumu maisiem. Dagdas novadā talkas dalībnieki atraduši izmestu akordeonu. Interesanti atradumi trāpījušies arī talciniekiem Mazsalacā, kuri, vācot atkritumus, atraduši kāda iedzīvotāja izmestu apjomīgu grāmatu kaudzi. Savukārt Liepājā, Beberliņos talcinieki uzgājuši neatvērtu pudeli ar krievu rumu "Sojuz Viktan".

Nolietota sadzīves tehnika, vecas mēbeles un autoriepas arvien diemžēl ir starp populārākajiem lielajiem atradumiem talkas laikā.

"Apbraukājot daļu no talkošanas vietām un redzot, cik aktīvi, smaidīgi un čakli šodien ir talkotāji, es varu teikt, ka Lielā Talka šogad ir izdevusies! Liels darbs ir padarīts un iepriekšējos gados nav talkots velti, jo šogad atkritumu ir ievērojami mazāk. Maksimāli liels talcinieku skaits mums nav pašmērķis, galvenais, ka Latvija ir tīrāka un atkritumu ir mazāk. Un šodien mēs par to pārliecinājāmies, jo Lielās Talkas dienu iedzīvotāji izmanto, lai kopīgiem spēkiem veiktu teritoriju labiekārtošanas darbus, stādītu kociņus un puķes, atjaunotu soliņus un padarītu apkārtējo vidi iedzīvotājiem patīkamāku," norāda Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!