Foto: DELFI

SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) iesaistīsies Lielās talkas pasākumos, nogādājot cieto sadzīves atkritumu poligonā "Daibe" talkas laikā savāktos atkritumus, kas Lielās Talkas laikā sestdien, 21.aprīlī, strādās kā darba dienās - no 8.00 līdz 17.00, portālu "Delfi" informē ZAAO pārstāvji.

Jau ziņots, ka Lielās talkas rīkošanas noteikumi paredz savāktos atkritumus likt speciālajos maisos, kas tiks dalīti talkas laikā. Iedzīvotājiem jāvēršas savā pašvaldībā, kur Lielās Talkas koordinators sniegs informāciju par publiskajām vietām, ko ir paredzēts sakopt, par to, kur saņemt strādāšanai nepieciešamos maisus un kur pēc darbošanās novietot pilnos maisus.

Atgādinām, ka Lielajā talkā savākto atkritumu transportēšanu uz poligonu "Daibe" organizē attiecīgā pašvaldība, kas ar ZAAO ir noslēgusi līgumu. Atgādinām, ka dažādi lielgabarīta atkritumi, kas nebūs ievietoti talkas maisos, poligonā "Daibe" netiks pieņemti kā Lielās talkas ietvaros savāktie atkritumi, bet par tiem būs jāmaksā atbilstoši uzņēmuma noteiktajam cenrādim. Tādēļ ZAAO aicina iedzīvotājus nevest atkritumus uz poligonu pašiem, bet sazināties ar savas pašvaldības Lielās talkas koordinatoriem, lai noskaidrotu sakopšanai plānotās adreses un savākto atkritumu aizvešanas nosacījumus.

Atgādinām, ka 2012.gada Lielās Talkas pamatmērķis ir sakopt ne vien zaļo zemi un mežus, bet arī ūdeņus mums apkārt, kā arī labiekārtot pagalmus visā Latvijā. Projekta mērķis padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaulē, attīrot dabu no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt. Sīkāka informācija par pasākumu pieejama arī mājas lapā www.talkas.lv.

SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" ir pašvaldību dibināta organizācija ar mērķi sniegt kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Ziemeļvidzemes novados. Uzņēmums aktīvi iesaistās arī iedzīvotāju izglītošanas aktivitātēs vides jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!