Foto: LETA
Lai arī Daugavā šovasar ievērojami samazinājies ūdens līmenis, izklaides kuģīšu pārvietošanos pa Rīgas kanālu tas pagaidām neapdraudot, jo kuģīšu iegrime ir neliela un ūdens daudzums pagaidām esot pietiekams.

Kā pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Mazūre, Rīgas pašvaldība var aizliegt kuģošanu pilsētas kanālā, tomēr patlaban tas vēl neesot nepieciešams.

Pilsētas kanāls ir savienots ar Daugavu, un tas arī nosaka ūdens līmeni kanālā. Paši kuģu kapteiņi veicot ūdens dziļuma mērījumus kanālā un ir ieinteresēti, lai ūdens līmenis atbilstu katra peldlīdzekļa kuģošanas prasībām. Šo kuģīšu iegrime ir neliela, skaidro departamentā, tāpēc pagaidām ūdens daudzums esot pietiekams.

Atbildīgās institūcijas turpina seko līdzi kanāla stāvoklim, uzsvēra Mazūre.

Kā ziņots, Daugavā šovasar ūdens daudzums sasniedzis pēdējos gados zemāko līmeni - tas ir 125 centimetrus zem nulles līmeņa, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šāds līmenis novērots novērojumu stacijā pie Daugavpils. Šis rādītājs atbilst 84,69 metriem virs jūras līmeņa, savukārt šīs novērojumu stacijas nulles atzīme ir 85,94 metri virs jūras līmeņa.

Hidrologi skaidro, ka tik zems ūdens līmenis ir saistīts ar sausajiem laikapstākļiem upes baseina teritorijā Krievijā un Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!