Iekšlietu ministrija ir saņēmusi 10 pieteikumus konkursā, kura uzvarētāji jau līdz rudenim visā Latvijā varētu ieviest 160 fotoradarus, no kuriem gan daļa būs tikai "tukšas kastes" un pastāvēs autovadītāju disciplinēšanai.

Ministrija savā mājas lapā norāda, ka pieteikumu iesniegusi SIA "SIGNUM", bet kopīgu projektu vēlas realizēt a/s "Vitronic Baltica", "Vitronic Dr. - Ing. Stein", SIA "Komerccentrs DATI grupa", kā arī a/s "Vitronic Baltica", "Vitronic Dr. Ing. Stein." un SIA "Citrus Solutions".

Tāpat kopīgs pieteikums saņemts no uzņēmumiem SIA "Armgate" un SIA "BMS Trehnoloģija". Atsevišķus pieteikumus iesniedzis SIA "Lattelecom", SIA "Selkoms", PS "Fima Group", "Alarmtec Aktsiaselts" un SIA "Belss". Visbeidzot, ir vēl viens kopīgi iesniegts pieteikums, kur fotoradarus kopīgi vēlas ieviest a/s "Inkomerc Holding" un SIA "Nameks".

Jau vēstīts, ka valsts naudu fotoradaru ieviešanai netērēs. Konkursa uzvarētājs par radaru uzstādīšanu un apkalpošanu saņems noteiktu daļu, iespējams, 30% - 40% no autovadītāju samaksātajām soda naudām, ko iekasēs par fotoradaru reģistrētajiem pārkāpumiem.

Ministrija sākotnēji 100 fotoradaru iegādei gatavojās izstrādāt publiskās un privātās partnerības modeli, taču to liedz vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, tāpēc ministrija nolēma līdz pērnā gada beigām izsludināt sākotnēju publisko pretendentu atlasi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!