Foto: EPA-AFI
Krievijas ekscentriskais politiķis, liberāldemokrātu līderis un parlamenta vicespīkers Vladimirs Žirinovskis paudis uzskatu, ka Latvijas un Igaunijas nepilsoņu problēmas būtu jāatrisina, nododot Krievijai viņu apdzīvotās teritorijas.

Ar šādu ideju viņš nācis klajā Krievijas Valsts domē otrdien notikušajā apaļā galda diskusijā "Tautiešu tiesību un brīvību aizsardzība Baltijas valstīs", ziņo laikraksts "Čas".

Žirinovskis diskusijā nodēvējis "nepilsoņu" statusu par absurdu un "tīri latviešu" izdomājumu un ierosinājis: "Ja krievi nav vajadzīgi Latvijai kā pilsoņi, tad mēs esam tiesīgi izvirzīt jautājumu par krievvalodīgo iedzīvotāju apdzīvoto Latvijas un Igaunijas teritorijas daļu nodošanu Krievijai".

Viņš secinājis, ka šāds problēmas risinājums atbilst starptautiskajiem principiem. Tāpat viņš atzinis, ka Krievijai arī ir "daži jautājumi latviešu strēlniekiem, kuri 1918.gadā iegājuši Maskavā".

Ar saviem nacionālistiskiem uzskatiem pazīstamais politiķis arī uzsvēris, ka nav pieļaujama vēstures falsificēšana, bet šādi mēģinājumi pašlaik notiekot Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!