Foto: Saeimas administrācija
11.Saeimas Zatlera Reformu partijas (ZRP) frakcijas deputāti rosina turpmāk nemaksāt pabalstus atlaistā parlamenta deputātiem, portālu "Delfi" informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP frakcija iesniedza Saeimas prezidijam grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz Saeimas atsaukšanas vai Saeimas atlaišanas gadījumā nemaksāt vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā deputātam, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām.

Pašlaik likums atsevišķi neregulē pabalstu izmaksu situācijās, kad Saeimas pilnvaru termiņš izbeidzas nevis vispārējā kārtībā pēc četriem gadiem, bet Saeima ir atsaukta vai atlaista. Saeimas atsaukšanas vai atlaišanas gadījumā Saeimas pilnvaras izbeidzas, jo vēlētāji tautas nobalsošanā ir pauduši neapmierinātību ar Saeimas darbu, līdz ar to  pabalsta izmaksāšana nav pamatota, uzskata ZRP.

"Šāds regulējums radījis neizpratni arī vēlētājos, kuri pirms 11.Saeimas vēlēšanām aicinājuši Zatlera Reformu partijas deputātu kandidātus rast risinājumu šai situācijai," teikts partijas paziņojumā.

Iepriekš atteikties no pabalstiem atlaistās Saeimas deputātiem rosināja biedrība "Demokrātiskie patrioti".

Jau ziņots, ka pēc Saeimas lēmuma neļaut KNAB veikt kratīšanu bieži vien par oligarhu dēvētā politiķa, Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās, 28.maijā toreizējais prezidents Valdis Zatlers nolēma rosināt atlaist tikai pirms septiņiem mēnešiem ievēlēto 10.Saeimu.

Referendumā 23.jūlijā par 10.Saeimas atlaišanu sestdien referendumā nobalsojuši 650 518 jeb 94,3% referenduma dalībnieku, pret - 37 829 jeb 5,48% balsotāju.

Ārkārtas Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!