Foto: Saeimas administrācija
Saeimas deputāts Edgars Putra (ZZS) mikroblogošanas vietnē "Twitter" publiskojis Nacionālās apvienības (NA) ierakstu par iespējamu atbalstu jaunievēlētajam Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Putra vērš uzmanību uz NA ierakstu 19.maijā, kurā teikts - prezidenta vēlēšanu pirmās balsošanas pēdējā kārtā NA atbalstīs to koalīcijas kandidātu, kurš būs palicis. Pašlaik šis ieraksts vairs nav atrodams.


Savukārt Nacionālās apvienības preses sekretāre Laila Ozoliņa portālam "Delfi", atbildot uz jautājumu, kāpēc ieraksts dzēsts, norāda, ka "Twitter" vide ar to arī ir populāra, ka ļauj būt tiešsaistē, daloties pārdomās, idejās utt. ""Twitter" vidē netiek pieņemti lēmumi un/ vai slēgti līgumi," uzsvēra Ozoliņa.

Tas, kurš tur kaut ko ieraksta, var to arī dzēst, viņa minēja.

Jānorāda, ka Saeima Vējoni Valsts prezidenta amatā ievēlēja ar 55 balsīm "par", lai arī oficiāli Vējonim bija tikai 42 deputātu atbalsts.

Atsevišķi deputāti, lai kliedētu bažas, vai tiešām rīkojušies atbilstoši solītajam, publicējuši foto ar aizpildītajām vēlēšanu zīmēm.



Iepriekš neoficiāli tika pieļauts, ka Vējoni atbalstījuši vai nu daļa partijas "Saskaņa" deputāti, vai arī Nacionālās apvienības pārstāvji.  NA gan no noliedz, norādot, ka frakcija lēmusi balsot pret Vējoni un tas arī darīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!