Foto: LETA
Pirmdien, 17. decembrī Rīgā autovadītāji atkal, uzrādot tehnisko pasi, varēs bez maksas izmantot sabiedrisko transportu visas dienas garumā, jo saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, naktī uz pirmdienu un pirmdien pa dienu Rīgā stipri snigs, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Iveta Bulāne.

Šie braukšanas atvieglojumi tiek ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglojotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī tehniskās pases, kuras izsniegtas, piemēram, uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Informāciju par to, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, var atrast pašvaldības interneta vietnēs sniegs.riga.lv, www.riga.lv, kā arī par to tiek informēti plašsaziņas līdzekļi.

Intensīvas snigšanas apstākļos pašvaldība aicina iedzīvotājus pēc iespējas izvairīties no personīgo transporta līdzekļu izmantošanas un pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Savukārt,  izmantojot personīgo transportu,  jārēķinās ar to, ka ir jāplāno vairāk laika ierasta maršruta mērošanai, tāpēc aicinām plānot laiku ceļam, paredzot tam papildus 15 līdz 20 minūtes.

Atgādinām, ka līdzīga iespēja izmantot sabiedrisko transortu bez maksas tika piešķirta 13. decembrī, kad arī tika prognozēts putenis un stipra snigšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!