Foto: F64

Iespēju braukt sabiedriskajā transportā bez maksas ceturtdien Rīgā izmantoja aptuveni pieci līdz seši tūkstoši autovadītāju, pastāstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) preses sekretārs Viktors Zaķis.

"Vakar kopumā RS kontrolieri piefiksējuši 1,1 tūkstoti gadījumu, ka pasažieri uzrādījuši transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Ņemot vērā, ka kontrolieri pārbauda tikai 10% no reisiem, varam secināt, ka kopumā, uzrādot reģistrācijas apliecību, veikti aptuveni 11 tūkstoši braucienu. Protams, pārsvarā viens cilvēks veic divus braucienus, tāpēc varam minēt, ka kopumā vakar sabiedrisko transportu izmantojuši pieci līdz seši tūkstoši autovadītāju," klāstīja Zaķis.

Viņš arī informēja, ka vidēji dienā RS pārvadā 400 tūkstošus cilvēku, bet ceturtdien šis skaits bija par 2,8% lielāks. "Reālais pieaugums bija neliels. Tāpat nesaņēmām sūdzības, ka transportlīdzekļi būtu pārāk pārbāzti," piebilda RS preses sekretārs.

Jau ziņots, ka stipras snigšanas laikā autovadītāji Rīgā no ceturtdienas, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību, var bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, ko finansēs no RD budžeta.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiek uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda. Viena tehniskā pase būs derīga vienam cilvēkam, līdz ar to autovadītāju līdzbraucējiem ir jāmaksā par braucienu.

Šie braukšanas atvieglojumi ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

RS nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!