Foto: DELFI Aculiecinieks
Naudas trūkums pilsētas caurteku tīrīšanai un "virkne apstākļu sakritību" vainojama pie Mārupītes applūšanas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Otrdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja uzdeva Satiksmes departamentam nekavējoties organizēt pilsētas caurteku apsekošanu un novērtēšanu. Kā arī departamentam sadarbībā ar Mājokļu un vides departamentu mēneša laikā jāsagatavo finansējuma pieprasījums domei, lai iztīrītu pilsētas ūdenstilpnes un to caurtekas.

Komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (SC) uzskata, ka pie notikušā negadījuma ar Mārupītes caurteces aizsērēšanu zem Uzvaras bulvāra lielā mērā vainojams nepietiekamais finansējums profilaktisku tīrīšanas darbu veikšanai un aicina nemeklēt vainīgos: "Pie notikušā vainojama virkne apstākļu sakritību."

Savukārt satiksmes departamenta direktors Edgars Strods atzina, ka tieši finansējuma trūkuma dēļ netīra pilsētas caurtekas. Caurtekas gan tiek regulāri apsekotas un vieta, kur radās Mārupītes aizdambējums, pārbaudīta pēc pavasara plūdiem, informēja atbildīgās amatpersonas.

Ņemot vērā, ka minētajā vietā caurteka zem Uzvaras bulvāra vēsturiski izveidota tehniski nepilnīgi, Satiksmes departaments pasūtīs caurteces rekonstrukcijas tehnisko projektu, pēc kura izstrādes nekavējoties sāksies pārbūve.

Tāpat tika atzīmēts, ka potenciālo problēmu novēršanai nepieciešama kopīga dienestu darbība, tādēļ drīz varētu tikt sasaukta apvienota Satiksmes un transporta lietu komitejas un Mājokļu un vides komitejas sēde.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdien pārplūda Mārupīte, applūdinot ne vien blakus esošo Arkādijas parku, bet arī O.Vācieša ielu un arī tuvējo ugunsdzēsēju depo. Plūdu dēļ mainīja 10. maršruta tramvaja grafiku.

Sākotnēji dienesti pieļāva, ka vainīgi ir bebri, taču VUGD norāda, ka pie vainas ir arī savlaicīgi neattīrītās notekas, kurās samesti ne tikai netīrumi, bet arī pudeles un citi sadzīves priekšmeti.

Tikai pirmdien vakarpusē atbildīgajiem dienestiem izdevās atbrīvot aizsērējušo Mārupītes caurteku Pārdaugavā pie Uzvaras bulvāra, un upīte varēja atgriezties savā ierastajā gultnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!