Foto: DELFI Aculiecinieks
Šosezon uz Rīgas ceļiem vēl neizmantos alternatīvos pretslīdes materiālus, lai novērstu slīdamību īpaši bīstamos ceļa posmos, jo nav veikti nepieciešamie pētījumi to izvērtēšanai, sacīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Ķēdže.

Tuvākajā laikā ekspertiem plānots uzdot izvērtēt alternatīvus pretslīdes materiālus, lai nodrošinātu ielu un tiltu brauktuvju uzturēšanu ziemas periodā, informēja Ķēdže.

Arī SIA "Rīgas tilti" pašlaik izvērtē alternatīvu pretslīdes reaģentu iegādes un izmantošanas iespējas.

Pretslīdes reaģentu vidū nav viennozīmīgi labāka līdzekļa par nātrija hlorīdu jeb sāli, un jebkuru pretslīdes jauninājumu ieviešana var veiksmīgi notikt, tikai balstoties uz attiecīgiem pētījumiem un eksperimentiem šajā jomā, pastāstīja RD pārstāve.

Rīga negatavojas tieši pārņemt citu pilsētu pieredzi.

Jau ziņots, ka Rīgas ielu kaisīšanai ziemas apstākļos tiek izmantots nātrija hlorīda jeb sāls un smilts maisījums, kurš, izrādījies, ļoti zemā gaisa temperatūrā zaudē savu efektivitāti, kā dēļ uz Dienvidu tilta Slāvu pārvada sestdienas rītā pusotras stundas laikā notika 25 avārijas.

RD Satiksmes departamentam tika uzdots izvērtēt citu efektīvāku pretslīdes materiālu lietošanu, lai arī tie varētu būt dārgāki. Tos varētu izmantot limitētā daudzumā bīstamākajās vietās, piemēram, uz minētā pārvada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!