"Sadarbošanās ar citām partijām ir bijušas, taču ar apvienību "Par labu Latviju" tāda nav notikusi!" intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" norādīja ilggadējais Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas partija"), kurš kandidēs jūnijā gaidāmajās vēlēšanās.

Atbildot uz jautājumu par deputāta sadarbību ar partiju "Par labu Latviju", Sesks intervijā kategoriski noliedza, ka šāda sadarbība vai atbalsts partijai ir bijis. Vēlāk gan tika atklāts, ka Sesks kopā ar Guntaru Krieviņu Liepājas partijas vārdā pirms septiņiem gadiem parakstīja sadarbības dokumentu ar šo partiju.

To, ka šāds dokuments par sadarbību 10. Saeimas darbības laikā ir bijis, var lasīt portāla 2010. gada arhīvā.

Tolaik tika norādīts, ka apvienības "Par labu Latviju" vārdā dokumentu parakstījuši Andris Šķēle un Ainārs Šlesers. Sadarbības dokuments noteica ne tikai abu partiju sadarbošanos politisko lēmumu sagatavošanā, bet arī ir tika izvirzīti konkrēti mērķi. Dokumentā teikts, ka partijas pat ne retāk kā vienu reizi ceturksnī organizēšot kopīgas sanāksmes.

Arī divus mēnešus pirms paša dokumenta parakstīšanas, Sesks bija minējis, ka partija neizslēdzot sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem, tostarp tika pieminēta arī apvienība "Par labu Latviju". Sarunas esot iesākušās, un, kā jau vēlāk noskaidrojās, rezultāts bija un sadarbības dokuments tika parakstīts.

Visu interviju ar Sesku var skatīties šeit:

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!