Mēs varam Zaļo un zemnieku savienību (ZSS) saukt par prezidenta partiju, trešdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina Rīgas domes deputāta kandidāts Armands Krauze (ZZS).

Vaicāts, ko īsti nozīmē ZZS priekšvēlēšanu aģitācijā izmantotais sauklis, ka "mēs esam prezidenta partija", Krauze norādīja, lai gan Valsts prezidents ir apolitisks, savienība ir tiesīga sevi saukt tā. Viņš atgādināja, ka gan esošais prezidents nāk no ZZS rindām, gan bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš arī startē Rīgas domes vēlēšanās šogad, nāk no ZZS.

Vaicāts par to, kas mainījies kopš 2013. gada, kad Krauze pirmo reizi startēja pašvaldības vēlēšanās Rīgas sarakstā, kandidējot uz pilsētas vadītāja krēslu, Krauze lēsa, ka toreiz, 2013. gadā, vairāk bija saistīts ar lauksaimniecību un nebija "iegājis politiskajā apritē". Patlaban viņš esot guvis plašāku politisko pieredzi un uz visu skatoties daudz plašāk, tāpat arī viņš lielīja savu partiju apvienības sarakstu. "Es esmu ZZS valdes priekšsēdētājs, tātad pirmā persona. Mums ir partiju apvienība un mums ir vairāki līderi. Es jau neesmu Rīgā viens. Mums ir laba komanda. Mēs kā komanda varam padarīt uz izdarīt daudz ko. Mūsu saraksts ir vienkārši izcils," savu redzējumu klāstīja politiķis.

Intervijā Krauze stāstīja, ka, ja ZZS nāks pie varas, Rīga tiks saliedēta, tiks pārvarēta milzīgā sabiedrības plaisa, starp to daļu, kas dodas ar Georga lentītēm pie pieminekļa. To plaisu varot likvidēt, mācot latviešu valodu. Turpinot diskutēt par valodas mācīšanu, Krauze skaidorja, ka pašvaldībai būtu jāseko līdzi, ko māca skolās, peimetinot, ka viņam ir zināms, ka patlaban ik pa laikam atsevišķās skolās parādās dažādi mācību materiāli krievu valodā. Rīgas mēra amata kandidāts solīja, ka, tiekot amatā, nepieļaus šādu materiālu nonākšanu un izmantošanu skolās, uzsverot, ka latviešu skolās jāmāca latviskas vērtības.

"Ja mēs runājam par latvisku izglītību, tad mērķis ir panākt, ka tie iedzīvotāji, kuri šobrīd neuztver latviešu valodu, to uztvertu un iemācītos valodu," intervijā pauda Krauze.

Runājot par sabiedrību Rīgā, mēra amata kandidāts uzsvēra, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks netaisās saliedēties ar "Saskaņas" balsotājiem, bet gan ar visiem iedzīvotājiem strādāt vienādi, piemetinot, ka Rīgas dome pašlaik šķeļ sabiedrību. Vēl politiķis papildināja, ka viņam un viņa kolēģiem ir bažas, ka, piemēram, 9. maija pasākumus Rīgā finansē Krievija.

Krauze skaidroja, ka patlaban daudz tiek diskutēts par to, kas nav izdarīts, bet vairāk būtu jāfokusējas uz patriotisma ieaudzināšanu bērnos un jauniešos, tāpat politiķis minēja, ka sabiedrības saliedētībai būtiski ir cīnīties ar "troļļu ziņām".

Intervijas noslēgumā jautāts par politiķiem piedrošo bišu dravu pārcelšanu uz Rīgu, jo sākotnēji Krauze izteicies, ka novietos dažas dravas parkos, bet nesen paudis, ka stropus liks tikai Rātsnama balkonā, Krauze jūsmīgi atbildēja, ka "bites var būt gan uz jumtiem, gan parkos".

Pilnu "DELFI TV" interviju ar Jāni Domburu iespējams noskatīties šeit.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!