Foto: LETA

Jūrmalas domē iekļuvušajām partijām vēl nav viedokļu par iespējamo koalīciju, un tās par to lems tuvākajā laikā.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Jūrmalas līderis Andris Čuda pauda, ka, iegūstot divas vietas domē, partijas mērķis noteikti nav sasniegts, tomēr tā ir gatava aktīvi strādāt, lai nākamajās vēlēšanās pierādītu to, ka vēlētāji, kas balsoja par nacionālo apvienību, ir izdarījuši pareizo izvēli.

Jautāts, ar ko partija būtu gatava sadarboties, viņš uzsvēra, ka partija noteikti ir uzlabojusi rezultātus un ieguvusi lielāku pārstāvniecību domē, bet tas nekādā veidā nemaina nostāju par partiju "Saskaņu". "Viņi ["Saskaņa"] var sadarboties ar mums, bet mēs ar viņiem noteikti nesadarbosimies," pauda Čuda.

Viņš norādīja, ka ideālā gadījumā koalīcijas kodols Jūrmalas domē būtu VL-TB/LNNK kopā ar "Tev Jūrmalai" un "Jauno konservatīvo partiju", kā arī atsevišķi godprātīgi deputāti no citām partijām. Partijas nodaļa par tālākiem plāniem lems šodien valdes sēdē.

Partijas "Tev, Jūrmalai!" un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kopējā saraksta līderis Arnis Ābelītis pauda, ka partijas rezultāti ir izcils sasniegums.

"Ir grūti prognozēt, kāda izskatīsies koalīcija šajā sasaukumā, tomēr skaidrs ir viens - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir jāpaliek opozīcijā," jautāts par iespējamo koalīciju, norādīja Ābelītis.

"ZZS sevi ir diskreditējuši ar bijušo priekšsēdētāju Gati Truksni, un, ja viņi nebija spējīgi laicīgi noreaģēt, turklāt sastāvā ir tie paši cilvēki, kas iepriekš, nekas nevarētu mainīties viņu darba stilā," pauda Ābelītis.

Jautāts, vai varētu būt iespējams izveidot koalīciju kopā ar "Saskaņu" un VL-TB/LNNK, Ābelītis norādīja, ka domē nav jārunā par valodas likumu, bet par to, vai ies pa grantētām dubļainām ielām vai grantētām - tas ir būtiskākais.

Partija par tālākiem plāniem lems nākamās nedēļas sākumā.

Partijas "Saskaņa" līderis Ņikita Ņikiforovs pauda, ka partijas rezultāts Jūrmalā "kā vienmēr ir labs un kā vienmēr ir zināmā mērā pārsteigums".

"Saskaņa" Jūrmalā ir gatava sadarboties ar citām partijām, tomēr, ar kādām tieši, pašreiz atbildes nav, norādīja Ņikiforovs.

Jautāts, vai ar kādu no pārējām domē iekļuvušajām partijām, "Saskaņa" noteikti nebūtu gatava sadarboties, Ņikiforovs pauda, ka tas ir jautājums par prioritātēm. "Ja mums sakrīt prioritātes un vērtības, kuras Jūrmalā ir vajadzīgas, tad var strādāt kopā. Pagaidām sarunas vēl nav sākušās un to komentēt ir grūti," pauda Ņikiforovs.

Savukārt Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš informēja, ka partijas rezultāti tiek vērtēti kā labi. Tomēr par tālākiem plāniem, vērtējumu un koalīcijas veidošanu tiks spriests šodien valdes sēdē.

Jau ziņots, ka par ZZS Jūrmalā šogad nobalsoja 30,77% vēlētāju salīdzinājumā ar 35,85% pirms četriem gadiem.

Aiz ZZS seko "Tev, Jūrmalai" un JKP apvienotais saraksts, par kuru Jūrmalā nobalsojuši 21,28% vēlētāju.

Partija "Saskaņa" Jūrmalā ieguvusi 18,32% vēlētāju atbalstu, bet par VL-TB/LNNK savas balsis atdevuši 10,61% vēlētāju. Balsu sadalījums liecina, ka mazākajām partijām pietiktu mandātu, lai nepieļautu Trukšņa atgriešanos mēra amatā, taču tas prasītu "Saskaņas" un nacionālās apvienības sadarbošanos vienā koalīcijā.

Līdz ar to ZZS Jūrmalas domē varētu būt ieguvusi sešus deputātu krēslus, "Tev, Jūrmalai" un JKP apvienotais saraksts - četrus, "Saskaņa" - trīs, bet nacionālā apvienība - divus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!