Foto: F64
Radio žurnālistam Arkādijam Karijevam un partiju apvienības "Par alternatīvu" pārstāvim Jānim Kuzinam atšķiras redzējums lietā par iespējamo parakstu viltošanu politiskā spēka vēlēšanu dokumentos.

Iepriekš ziņots, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pēc Karijeva lūguma svītroja viņu no "Par alternatīvu" saraksta. Radio žurnālists bija norādījis, ka nav parakstījies par kandidēšanu. CVK par vēlēšanu dokumentu, kurus kāds bija parakstījis, iespējamo viltošanu vērsusies policijā.

Kuzins atklāja, ka tas vēl ir atklāts jautājums, vai viltošana vispār ir notikusi. Tomēr atšķiras viņa un Karijeva stāstītais par notikumu gaitu. Kuzins norāda, ka Karijevs viņam esot nosaucis personas datus kandidēšanai. Savukārt radio žurnālists pauda, ka tos precīzi neatceras, tāpēc Kuzins esot viņam teicis, ka tos varēs noskaidrot darba vietas lietvedībā.

"Par alternatīvu" pārstāvis skaidroja, ka noteiktā kārtība paredzēja, ka kandidātiem pašiem jāatnāk uz biroju un jāparakstās. Tāpat Kuzins pieļāva, ka Karijevs varētu būt parakstījies un šajā situācijā "varbūt ir kaut ko sajaucis".

Savukārt Karijevs Kuzina izteikumus dēvē par "murgiem" un akcentē, ka dokumentus par kandidēšanu nav parakstījis. Radio žurnālists norāda, ka saistībā ar šo situāciju varētu būt zaudējis darba vietu ar "Par alternatīvu" saistīta cilvēka uzņēmumā.

Kuzins norādīja, ka CVK izteicis ierosinājumu dot iespēju kandidātiem parakstīties ar elektronisko parakstu, kas ļautu izvairīties no līdzīgām situācijām.

13. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!