Foto: DELFI

Partija "KPV LV" piektdien vēl nedosies uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) nākamo valdības veidošanas sarunu posmu, ceturtdien žurnālistus informēja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

"Rīt mums nav iespējams otrs sarunu raunds ar Jauno konservatīvo partiju – tāpēc, ka mēs neesam izgājuši pirmo sarunu raundu, mums nav objektīvi iespējas pāriet nākamajā sarunu raundā tā iemesla dēļ, ka abas partijas, manā ieskatā, nav pagaidām izpildījušas tos mājasdarbus, par kuriem mēs vienojāmies pirmajā sarunu raundā," skaidroja Gobzems. "Mums vēl nav viedoklis par visiem mūsu potenciālajiem sadarbības partneriem vai vienkārši konkurentiem."

"Mums vispirms ir jātiekas, jāsarunājas, jāiepazīstas, lai mēs vispār varētu saprast un pieņemt kādu lēmumu. Tā ir konstruktīva rīcība," secināja "KPV LV" līderis.

Ceturtdien "KPV LV" tikās ar trešo iespējamo sadarbības partneri jaunas valdības veidošanā – Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA). Dienas iepriekš politiskais spēks tikās gan ar JKP, gan "Attīstībai/Par!".

Šīs "KPV LV" valdības veidošanas sarunas notiek paralēli JKP vestajām. Kamēr JKP jau otrdien un trešdien paguva tikties ar visiem potenciālajiem sadarbības partneriem, "KPV LV" vēl plāno piektdien tikties ar "Jauno Vienotību" un pirmdien ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS). Tāpat ir plānots tikties ar partiju "Saskaņa". Ar šo politisko spēku gan netiks vestas sarunas par valdības veidošanu.

Tā kā partija pirmo sarunu apli nav noslēgusi, tā piektdien neieradīsies pie JKP, apstiprināja Gobzems.

Ziņots, ka piektdien JKP vedīs nākamo valdības veidošanas sarunu posmu. Plānots, ka JKP tiksies ar "Attīstībai/Par!", "Jauno Vienotību" un NA, savukārt ZZS uz sarunām politiskais spēks vairs neaicinās.

Līdz ar to jau piektdien skaidrāk varētu būt zināms topošās valdības modelis un JKP piedāvājums, tā iepriekš paredzēja JKP līderis Jānis Bordāns. Līdz šim pēc visām tikšanās reizēm politiķi apgalvojuši, ka par bloku veidošanu vēl netiek runāts.

Jau nākamās nedēļas izskaņā Valsts prezidents Raimonds Vējonis plāno tikties ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām. Tikšanās plānots sākt ar partijām, kuras saņēmušas vismazāko atbalstu, savukārt sarunu noslēgumā Vējonis plāno tikties ar partijām, kas saņēmušas vislielāko atbalstu.

Ziņots, ka apkopotie 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka iekļūšanai parlamentā nepieciešamo 5% barjeru pārvarējušas septiņas partijas un partiju apvienības – "Saskaņa", "KPV LV", JKP, "Attīstībai/Par!", NA, ZZS un "Jaunā vienotība".

"Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, "KPV LV" un JKP – katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un NA – katrai 13 vietas, ZZS – 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" – 8 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!