Savukārt Itālijas izlase palika ceturtajā vietā un turpinās cīņu par 13.-16.vietai.

Nākamo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 2.maijā, kad Jončēpingā plkst. 21 pēc Latvijas laika sacentīsies ar Čehijas valstsvienību. Pēc tam Latvija divas spēles atkal aizvadīs Kārlstādē - 3.maijā tiksies ar Vāciju, bet 5.maijā otrā kārtas pēdējā spēlē cīnīsies ar Šveici.

Metienu attiecība 26:17 Latvijas labā. Par labāko spēlētāju Latvijas vienībā tika atzīts vārtsargs Sergejs Naumovs, bet itāļiem - Rolands Ramozers.

Spēli aktīvāk iesāka Latvijas hokejisti, un ceturtajā minūtē bīstami pa Itālijas vārtiem meta Grigorijs Panteļejevs, tomēr ripa lidoja garām. Vēl pēc brīža Latvijas vienība ieguva skaitlisko pārsvaru, jo uz divām minūtēm tika noraidīts Armando Čelodi.

Spēlējot mazākumā, viens pret vienu ar Latvijas izlases vārtsargu izgāja Itālijas hokejists, tomēr Naumovs spēja tvert ripu. Latvijas izlasei turpinājumā bija pārsvars, taču vairākumā neizdevās gūt panākumu.

Perioda turpinājumā veiksmīgi nospēlēja Latvijas hokejisti un Sandis Ozoliņš ar spēcīgu tālmetienu guva vārtus - 1:0 Latvijas labā. 13.minūtē Latvijas vienībā uz divām minūtēm tika noraidīts Aleksandrs Semjonovs. Itālieši vairākumā izveidoja bīstamus momentus pie Naumova sargātajiem vārtiem, taču rezultāts nemainījās.

17.minūtē viens pret vienu ar Itālijas vārtsargu izgāja Harijs Vītoliņš, vārtus viņš neguva, taču tiesnesis par viņa neatļautu kavēšanu uz divām minūtēm noraidīja pretinieku. Spēlējot vairākumā, Latvijai izdevās palielināt savu pārsvaru - pēc Ozoliņa piespēles precīzs bija Aleksandrs Beļavskis, un rezultāts 2:0 Latvijas labā.

Otrā perioda sākumā uz divām minūtēm tika noraidīts Beļavskis, tomēr Latvijas izlase, spēlējot mazākumā, guva vārtus - pēc labas Aigara Ciprusa piespēles izgājienā Leonīds Tambijevs panāca 3:0. Vēl pēc divām minūtēm Vjačeslavs Fanduļs palielināja Latvijas pārsvaru - 4:0.

Arī perioda turpinājumā Latvija izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Itālijas vārtiem, arī spēlējot mazākumā. Tomēr 17.minūtē aizsardzībā kļūdījās Latvijas hokejisti un Vecio Sakratīni samazināja rezultāta starpību - 4:1 Latvijas labā.

Latvijas izlase pēc zaudētājiem vārtiem iniciatīvu neatdeva, un vairākas reizes bija izdevības palielināt rezultātu, tomēr pēc otrā perioda Latvija ir vadībā ar 4:1.

Pēdējās trešdaļas sākumā Itālijas hokejistiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu. Divas reizes Itālija ieguva skaitlisko pārsvaru, un vairākumā viņi izveidoja labus vārtu gūšanas momentus, bet veiksmīgi vārtus sargāja Naumovs. Līdz spēles beigām nevienai komandai neizdevās gūt panākumu, un sacensība noslēdzās ar Latvijas uzvaru 4:1.

Latvijas himna pie Itālijas vēstniecības

Vairāki tūkstoši Latvijas hokeja līdzjutēju ir pulcējušies pie Itālijas vēstniecības Latvijā un dzied Latvijas himnu "Dievs, svētī Latviju".

Fani ar skaļu tauru pūtieniem un kliedzieniem priecājas par Latvijas valsts izlases vienības uzvaru pār Itāliju.

Skaties video no TV3 un !

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!