Foto: Shutterstock

Gada nogale ir pasākumiem piesātinātākais laiks, kad neizpaliek arī korporatīvās ballītes. Šai sakarā iepazīsties ar careerplanning.about.com apkopotajiem ieteikumiem par lietām, ko neformālā darba pasākumā labāk nedarīt.

Nevelc atkailinātu apģērbu

Ja neatļaujies to valkāt birojā, nevelc to arī uz biroja ballīti. Protams, tavs apģērbs drīkst būt nedaudz brīvāks un košāks, kā ikdienā, tomēr atceries par etiķeti!

Neatklājies pārāk daudz

Iedzerot un atslābinoties, likumsakarīgi kļūstam vaļsirdīgāki nekā ikdienā. Lai neradītu neērtas situācijas un augsni baumām, izvērtē, cik daudz vari par sevi atļauties atklāt kolēģiem, ja vien viņi, protams, jau nav tavi labākie draugi.

"Nē!" rupjiem jociņiem

Pat, ja tev šķiet, ka kolēģiem ir lieliska humora izjūta, izvairies no pikantiem un divdomīgiem jokiem, kā arī noteikti nerunā viņu klātbūtnē par tādām tabu tēmām kā politika, reliģija un seksuālā orientācija!

Valoda

Runājot ar kolēģiem un, jo īpaši, ar priekšniecību, atceries, ka ar šiem cilvēkiem joprojām ikdienā kopā strādā un vari arī kaut kādā mērā būt no viņiem atkarīga. Tāpēc nerunā rupjības un neizmanto slenga vārdus – tas neradīs labu priekšstatu par tevi.

Neaprunā darba biedrus

Lai cik ļoti tu neciestu atsevišķus kolēģus, nekādā gadījumā neaprunā viņus ar citiem darba biedriem. Tas ne tikai radīs neērtas situācijas, bet arī kaitēs tavam tēlam.

Neierodies ar nelūgtiem viesiem

Ja tā ir darba ballīte, tad savu mīļoto vai draudzeni tomēr atstāj mājās! Izmanto neformālo vidi, lai satuvinātos ar kolēģiem!

Neaizraujies ar alkoholu

Mums nav jāstāsta, kas notiek, aizraujoties ar kokteiļiem vai vīnu, tāpēc uzmanies ar alkohola daudzumu, ko vakara gaitā patērē, aiztaupot sevis apkaunošanu!

Darba ballīte nav iepazīšanās klubs

Redzot kolēģi neformālā vidē, tev viņš var sāk likties krietni pievilcīgāks nekā ikdienā. Tomēr eksperti iesaka atturēties no alkohola iespaidā radušiem jūtu uzplūdiem vai, vēl ļaunāk, gadījuma sakariem. Tas padarīs jūsu nākamo tikšanās reizi patiešām savādu!

Neuzvedies izaicinoši

Kā jau minēts iepriekš, romantiski sakari starp kolēģiem gluži vienkārši nav pārāk laba doma, tāpēc, lai kāda koķete un valdzinātāja tu būtu ikdienā, ierobežo šo savu personības šķautni vismaz uz pāris stundām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!