Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tapusi ceļojošā izstāde, kas veltīta Daugavpils cietokšņa noslēguma 130.gadadienai.
Izstādes autore ir Daugavpils muzeja darbiniece Galina Verjovočnikova. Šajā izstādē ir skatāmi unikāli materiāli, kas atrasti Maskavas un Sanktpēterburgas arhīvos un muzejos. Izstādes veidošanā tika izmantoti materiāli no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Krievijas valsts kara vēstures arhīva (Maskava) un Artilērijas, sakaru un inženieru karaspēka kara vēstures muzeja (Sanktpēterburga), kā arī fotomākslinieku A. Borisovas, J. Berdnikova, V. Gibovskas, A. Kivrina, M. Gizatullina, S. Grahoļska, A. Jeļisejeva fotogrāfijas.

Ceļojošā izstāde piedalīsies ceļojošo izstāžu konkursā, kuru rīko Muzeju valsts pārvalde (MVP). Šī gada novembrī visas ceļojošās izstādes, kas piedalās konkursā būs skatāmas arī Latvijas Ugunsdzēsības muzejā.

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs izstādes izveidei finansējums saņēmis 2000 latus no Kultūrkapitāla fonda. Jebkurai organizācijai ir iespēja pasūtīt šo izstādi un iepazīties ar cietokšņa vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!