Foto: LETA
Viens kandidātu saraksts uz vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām palicis tikai Naukšēnu novadā, bet pārējās sešās pašvaldībās, kurās tika pagarināts sarakstu iesniegšanas termiņš, pietiecies ir vismaz vēl viens politiskais spēks.

Par to liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) plkst.18 apkopotās ziņas, par kurām pavēstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Naukšēnos uz vietām domē pretendēs saraksts "Sarma". Baltinavas novadā līdz šim bija iesniegts saraksts "Mēs - Baltinavai" un pagarinātā termiņa laikā reģistrēts arī saraksts "Jaunieši Baltinavai". Nīcas novadā bija tikai saraksts "Nīcas novada attīstībai", bet tagad iesniegts arī "Vienotības" saraksts.

Pāvilostas novadā bija kandidāti no "Mēs savam novadam" un tagad kandidēs arī saraksts "Vienoti novada attīstībai". Rūjienas novadā pirmajā termiņā pieteicās "Vidzemes partija", bet otrajā termiņā arī "Vienotība".

Salacgrīvas novadā pirmā bija Reģionu alianse, bet tagad reģistrēts arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksts. Arī Skrundas novadā bija tikai Reģionu alianses saraksts, bet šovakar notiek "Vienotības" saraksta pieņemšana.

Kā ziņots, CVK nolēma septiņās pašvaldībās par desmit dienām pagarināt deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu, jo tajās bija reģistrēts tikai pa vienam kandidātu sarakstam.

Pašvaldības, kurās līdz šodienai pagarināts sarakstu iesniegšanas termiņš, ir Baltinavas novads, Naukšēnu novads, Nīcas novads, Pāvilostas novads, Rūjienas novads, Salacgrīvas novads un Skrundas novads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!