Pašnāvnieka izraisītā automašīnā ievietotas bumbas sprādzienā pie Dānijas vēstniecības Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā pirmdien nogalināti vismaz astoņi un ievainoti vēl vairāki cilvēki, ziņo valsts televīzija.
Sprādziens izsitis milzīgu krāteri pie vēstniecības, nodarot bojājumus ēkai un tuvējai attīstības aģentūrai. Sprādziens iznīcinājis arī vairākas automašīnas un dažas no tām deg, ziņo aģentūras AFP korespondents.


Pakistānas televīzija ziņoja, ka sprādzienā nogalināti vismaz astoņi cilvēki un vēl vairāki guvuši ievainojumus. Citi televīzijas kanāli rādīja dūmus, kas paceļas no notikuma vietas.


"Tas bija automašīnā ievietotas eksplozīvas ierīces sprādziens, acīmredzot pašnāvnieka uzbrukums," aģentūrai AFP teica kāds drošības dienesta darbinieks. Pēc viņa teiktā, nogalināto vidū ir divi policisti, kuri patrulēja pie vēstniecības.


Vietējās policijas pārstāvis Mohamads Ašrafs informēja, ka kādā pilsētas slimnīcā nogādāti vismaz četri līķi. Vēl seši cilvēki tikuši ievainoti un visi atrodas kritiskā stāvoklī.


Policija ir norobežojusi notikuma vietu.


Dānija pazeminājusi savas vēstniecības līmeni un pēdējos mēnešos evakuējusi lielāko daļu ārvalstnieku personāla, jo tai tika izteikti draudi saistībā ar februārī Dānijas medijos atkārtoti publicētajām karikatūrām par pravieti Muhamedu, ziņo no diplomātiskiem avotiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!