Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas augošā militārā klātbūtne Baltijas jūras reģionā rada bažas Baltijas valstīs, Somijā, Zviedrijā un Polijā, intervijā telekanāla ETV tīmekļa vietnei piektdien atzina Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris, ģenerālleitnants Ants Lāneots.

"Krievija ir ievērojami palielinājusi savu militāro klātbūtni rietumu reģionā [Baltijā] un ir radījusi jaunu rietumu stratēģisko komandstruktūru, kas ir daudz spēcīgāka, nekā bija Ļeņingradas kara apgabals," sacīja Lāneots.

"Tas rada satraukumu Somijā, Zviedrijā, Baltijas valstīs un Polijā," sacīja Lāneots.

"Krievija ir veikusi militārās mācības visu vasaru. Mani satrauc tas, ka viņi īpaši uzsver sadarbību starp dažādām armijas ieroču šķirām," balstoties uz saviem novērojumiem, sacīja Lāneots.

Viņš norāda, ka augustā 2000 Krievijas armijas sakarnieku pārbaudīja sakarus starp savām komunikāciju sistēmām.

Igaunijas aizsardzības ministrs Marts Lārs jau norādījis, ka Krievijas militārā spēka pieaugumu konstatējuši arī igauņu pētnieki, taču paudis skepsi par reālu militāru draudu pastāvēšanu no Krievijas puses.

"Es neuzskatu, ka Krievija šobrīd ir valsts, kas kādam uzbruks. Krievija rada daudz lielākus draudus ar savu iekšējo vājumu," intervijā radio stacijai KUKU paziņoja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!