Foto: DELFI.ee

Tallinas mēram Edgaram Savisāram, kurš pagājušajā nedēļā kritiskā stāvoklī ievietots slimnīcā Tartu, amputēta kāja, vēsta portāls "Delfi.ee".

Politiķim ir asins saindēšanās, kā dēļ nācās amputēt kāju virs ceļgala, preses konferencē pirmdien paziņoja Tartu Universitātes slimnīcas pārstāvji.

Tallinas mēra stāvoklis joprojām ir kritisks, un operācijas turpināsies, kamēr infekcija netiks apturēta, norāda mediķi.

Savisāra organismā atrasts streptokoks. Asins saindēšanās dēļ smagi bojāti daudzi orgāni, tai skaitā nieres. Pēc kājas amputācijas pacienta stāvoklis nav uzlabojies, skaidro ārsti.

Mediķi atklāj, ka Savisāram pagājušajā trešdienā pasliktinājusies pašsajūta un strauji cēlusies temperatūra, kā arī iestājies vājums – visas pazīmes, kas norāda uz pneimoniju.

Jau ziņots, ka Tallinas mērs Edgars Savisārs 19. februārī tika ievietots Tartu Universitātes slimnīcā. Savisārs saslimis pēc atgriešanās no Taizemes. Viņam konstatēta abpusēja pneimonija un ūdens plaušās, atsaucoties uz savā rīcībā esošos informāciju, ziņoja “Delfi.ee”.

Pēdējo reizi sabiedrībā politiķis parādījās otrdien, 17.martā, kad apmeklēja Eino Baskina izvadīšanu koncertzālē "Estonia". Jau tad Savisārs stipri klepojis, novēroja klātesošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!