Foto: LETA
Pēc nicīgajiem komentāriem par Latvijas prezidenta Valda Zatlera lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu un Latvijas ārlietu resora un Rīgas pils pieprasītajiem paskaidrojumiem no amata nolēmis atkāpties Lietuvas vēstnieks Latvijā Antans Vaļonis, vēsta portāls “Delfi.lt”.

Par to pēc tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti medijiem Lietuvā pavēstījis pats Vaļonis.

„Es prezidentei pateicu, ka esmu iesniedzis [Lietuvas ārlietu] ministram paziņojumu, kurā lūdzu sevi atbrīvot no vēstnieka pienākumu pildīšanas,” sacīja Vaļonis.

Grībauskaites pārstāvis Linass Balsis sacījis, ka prezidente atbalstījusi šo soli.

Jau ziņots, ka Grībauskaite Vaļoni otrdien bija izsaukusi uz Viļņu, lai vēstnieks paskaidrotu savus komentārus par Zatlera rīcību.

Kā ziņots, Vaļonis Zatlera lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu intervijā "Delfi.lt" novērtēja kā politisko atriebību.

Pēc viņa teiktā, Zatlers ar savu lēmumu nepārkāpj likumu, bet „kara pieteikšana parlamentam" gan nav nekas labs.

„Tas ir unikāls gadījums. Taču politika viss var notikt pirmo reizi. Tas kļūs par precedentu Baltijas valstīs. Prezidents šādi rīkojas dažas dienas pirms vēlēšanām. Te kaut kāds apvērsuma gars... Viss pēc konstitūcijas, taču rīcības iemesli tas ož ne pārāk patīkami," sacījis Vaļonis.

Viņaprāt, vienīgais Zatlera rīcības izskaidrojums ir politiska atriebība. „Vienkārši atriebība. Daudzi domā, ka cilvēks izrādījies zemiskāks nekā vajadzētu būt prezidentam," sacīja Lietuvas vēstnieks.

Vaļonis portālam klāstījis, ka Latvijā ir ļoti aktīvs krievvalodīgo elektorāts, un tas var ietekmēt gan referenduma iznākumu, gan ārkārtas parlamenta vēlēšanas, ja tās notiks.

Jau ziņots, pēc Saeimas ceturtdienas lēmuma neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu bieži vien par oligarhu dēvētā politiķa, Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās, Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis rosināt atlaist tikai pirms septiņiem mēnešiem ievēlēto 10.Saeimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!