Jaunievēlētais Kaļiņingradas apgabala gubernators Georgijs Boss plāno palielināt apgabala iedzīvotāju skaitu, aicinot pārcelties uz Kaļiņingradu Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus, ziņo “Vremja Novostjei”.
Par to Boss pirms nedēļas paziņoja vietējās televīzijas ēterā.

Pašlaik Kaļiņigradas apgabala iedzīvotāju skaits sasniedz aptuveni vienu miljonu. Bosa paziņojumu par iespējamo iedzīvotāju pārvietošanu no Latvijas apliecināja arī Krievijas prezidenta administrācijas Starptautisko sakaru pārvaldes vadītājs Modests Kolerovs. Kolerovs uzsvēra, ka cilvēku pārvietošana uz Kaļiņingradu notiks saskaņā ar “vislabākajiem nosacījumiem”.

Krievijas Ekonomikas ministrija aprēķinājusi, ka Kaļiņingradā var bez problēmām izmitināt 2,5 miljonus cilvēku. Ministrija gan norāda, ka tuvākajā laikā masveida cilvēku pārvietošanai uz dzīvi apgabalā traucēs infrastruktūras trūkums.

Latvijas Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins “Vremja Novostei” pauda šaubas par Latvijas krievvalodīgo vēlmi pārcelties uz Kaļiņingradu. “Jā, Latvijā ir nepilsoņi, kuriem ir atšķirīgs statuss, taču viņiem ir izvēle – braukt strādāt uz Īriju par 1000 eiro mēnesi vai uz Kaļiņingradu par 350 eiro. Ko, jūsuprāt, viņi izvēlēsies?”

Kiršteins arī norādīja, ka cilvēku pārvietošanas izdevumus kādam jāsedz. “Vai Krievija gatava noslēgt ar mums līgumu un segt šos izdevumus, lai uzlabotu savu demogrāfisko situāciju?”

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!