Foto: Reuters/Scanpix
Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni viņa villā dejojušas striptīza dejotājas mūķeņu tērpos, teica aculieciniece pirmdien Milānas tiesā, kur tiek izskatīta lieta pret Berluskoni, kurā viņš apsūdzēts nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu izmantošanā.

Modele Imane Fadila tiesai sacīja, ka pirmo reizi par dalību ballītē Berluskoni viņai samaksājis skaidrā naudā 2000 eiro (1406 latus), un viņai vēl pateicis, lai "nejūtas aizskarta".

Tonakt viņa teica, ka redzējusi divas jaunas sievietes mūķeņu tērpos "melnos apmetņos, baltos plīvuros un ar krustiem" izģērbjamies toreizējā Itālijas premjerministra priekšā.

Viena no divām striptīza dejotājām bijusi Nikola Mineti, kas tagad ir Berlouskoni partijas "Brīvības tauta" pašvaldības deputāte Milānā, stāstīja Marokā dzimusī Fadila.

Viņa klāstīja, ka Mineti un otra sieviete pa nakti palikušas villā Milānas pievārtē un pastāv aizdomas, ka sievietēm, kas palika villā, tika samaksāts arī par seksuāliem pakalpojumiem.

Itālijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Fadila dzirdējusi par gadījumiem, kad vismaz divām no sievietēm, kas uzaicinātas uz Berluskoni ballītēm, ir maksāts par seksuālām attiecībām ar toreizējo premjerministru.

Berluskoni tiek apsūdzēts par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu Marokā dzimušo Karimu al Mahrugu, kas plašāk pazīstama ar skatuves vārdu Rūbija Rubakuori (no itāliešu valodas Rūbija Siržu lauzēja), kad meitenei bija vien 17 gadu.

Gan Berluskoni, gan Rūbija apsūdzības noliedz.

Laikraksts "Corriere della Sera" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Berluskoni pērn samaksājis kopumā 127 tūkstošus eiro (89 tūkstoši latu) Mineti un vēl divām aculieciniecēm, lai gan prāva pret viņu jau bija sākusies.

Berluskoni advokāts Nikolo Gedini noliedz apsūdzības par liecinieku uzpirkšanu, sakot, ka maksājumi bija pilnībā likumīgi un ir piemērs politiķa "ierastajam dāsnumam".

Intervijā savai ģimenei piederošajā laikrakstā "Il Giornale" Berluskoni stāstīja, ka "Mineti grūtā brīdī lūdza man palīdzību un es biju priecīgs palīdzēt. Kad kāds grūtībās nonākušais lūdz palīdzību, jūs neprasāt, kāpēc".

Itālijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Mineti naudu izlietoja, lai samaksātu sodu, kas viņai tika piespriests par prostitūtu vervēšanu Berluskoni.

Pārējas divas Berluskoni naudas saņēmējas bija dvīņu māsas Eleonora un Imma de Vivo, kas, kā tiek uzskatīts, toreizējam premjerministram dejojušas striptīzu.

"Kur gan šie cilvēki varētu atrast darbu pēc tam, kad ir ierauti tik lielā ap mani apvītā skandālā, kurā viņi ir vien nevilši upuri?" retoriski jautāja politiķis un mediju magnāts. "Kad saskaros ar dramatiskām un aizkustinošām lietām, es nevilcinoties iesaistos neatkarīgi no tā, vai tas ir kādai personai vai labdarības mērķiem," viņš klāstīja.

75 gadus vecais Berluskoni pērn novembrī atkāpās no Itālijas premjerministra amata, tomēr joprojām ir parlamenta deputāts.

Viņš ir iesaistīts vēl divās prāvās par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un konfidenciālas informācijas atklāšanu.

Itālijas tiesa šogad noilguma dēļ izbeidza lietu pret Berluskoni apsūdzībās par 600 tūkstošu ASV dolāru (320 tūkstošu latu) liela kukuļa došanu britu advokātam Deividam Milsam, lai tas melotu par Berluskoni biznesa interesēm.

Viņa popularitāti grāvušas nerimstošās problēmas ar likumu, kas viņam ir jau kopš parādīšanās uz politiskās skatuves 90.gadu vidū.

Pret Berluskoni, kas paša spēkiem ir kļuvis par miljardieri, vairākkārt izvirzītas apsūdzības par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu un nelikumīgu politisko partiju finansēšanu.

Tomēr viņš ne reizi nav notiesāts, lai gan valstsvīra imunitātes zaudēšana var nozīmēt, ka mediju impērijas "Mediaset" īpašniekam vajadzēs stāties tiesas priekšā un viņu var arī notiesāt.

Pēc žurnāla "Forbes" datiem, Berluskoni ir sestais bagātākais cilvēks Itālijā ar turības apmēru 5,9 miljardi ASV dolāru, kas pasaules bagātnieku sarakstā viņam nodrošina 169.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!