Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome aicina civiliedzīvotājus, lai pasargātu sevi no briesmām, pamest kaujinieku okupētās apdzīvotās vietas valsts austrumos, vēsta aģentūra UNIAN.

Kaujinieki aplaupa iedzīvotājus, nolaupa cilvēkus, kā arī sagrābj privātās ēkas un transportu, preses konferencē Kijevā paziņoja padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

"Tāpēc mēs aicinām vietējos iedzīvotājus pamest teroristu sagrābtās teritorijas," paziņoja Lisenko, norādot, ka Doņeckas tuvumā ir izveidoti divi papildu punkti pa humānajiem koridoriem bēgošo ļaužu sagaidīšanai.

Viņš norādīja, ka šādus koridorus jau izmantojuši 967 Luhanskas apgabala iedzīvotāji.

Vēstīts, ka Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!