Foto: AP/Scanpix

Aviokompānijas "AirAsia" reisa QZ8501 lidmašīnas meklēšanas zonā uzieta skaidri saskatāma lidmašīnas kontūra zem ūdens, ziņo Indonēzijas varas iestādes. Atrastas vismaz 40 bojāgājušo mirstīgās atliekas, kuras jau izceltas no ūdens, kā arī turpinās pārējo meklēšana.

Sākotnēji otrdienas rītā ūdenī uzietas vairākas lidmašīnas detaļas, bet vēlāk viļņos pamanītas arī kāda cilvēka mirstīgās atliekas. Kāda no peldošajām lidmašīnas detaļām bijusi sarkanā un baltā krāsā, kādās bija krāsota arī pazudusī lidmašīna.

Vietā, kur nogāzusies lidmašīna, jūras dziļums esot 25 līdz 30 metri, kādēļ glābšanas operācijā tūlītēji iesaistīti aptuveni 20 ūdenslīdēji, ziņo Indonēzijas varas iestādes. Lidmašīnas vraks un tās peldošie fragmenti atrasti vien aptuveni desmit kilometrus no vietas, kur ar lidmašīnu pazuduši sakari. Savukārt atsevišķi lidmašīnas fragmenti uzieti vēl 60 kilometrus tālāk.

Šobrīd meklēšanā iesaistīti 30 kuģi, 15 lidmašīnas un septiņi helikopteri. Galvenos meklēšanas darbus veic Indonēzija, taču iesaistījušās un palīdzību tajos sniedz arī Singapūra, Malaizija, Austrālija un ASV.

Video (brīdinām - redzami nepatīkami skati):

Jau vēstīts, ka "AirAsia" reisa QZ8501 lidmašīna "Airbus" A320-200, kas bija ceļā no Indonēzijas pilsētas Surubajas uz Singapūru28. decembrī pazuda no radaru ekrāniem. Lidmašīnā atradušies 155 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi.

"The Jakarta Globe" publicējusi attēlu, kurā redzams, kā glābējs no ūdens izceļ kādu katastrofā bojāgājušo.


Lidmašīnas meklējumi risinās jau trešo dienu, un meklējumu zona ir paplašināta. Jūras spēku flotes un aviācijas komandas pārmeklē ievērojami plašu Javas jūras teritoriju. Otrdienas rītā arī parādījušās ziņas par dūmiem, kas manīti Belitungas salas austrumu daļā. Šī sala atrodas pazudušās lidmašīnas meklējumu zonā.
Lidmašīnas
meklēšanā iesaistījušās vairākas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!