Čīles Augstākā tiesa ir piespriedusi augstāko soda mēru bēguļojošam mājas kaķim, kuram konstatēta trakumsērga, informē ārvalstu mediji.
Augstākās tiesas tiesneši nolēma neatcelt jau iepriekš noteikto sodu Lusai, angoras šķirnes kaķenei. Tagad policisti ir sākuši dzīvnieka meklējumus, jo kaķenei ir izdevies izmukt no dzīvnieku ieslodzījuma centra ostas pilsētā Valparaiso.

Lusai netika novēroti nekādi trakumsērgas simptomi, taču dzīvnieku eksperti apgalvo, ka tā rada draudus sabiedrības veselībai.

Amatpersonas uzskata, ka kaķis varētu būt inficējies, cīnoties ar sikspārni, kura mirstīgās atliekas tika atrastas Lusas īpašnieces mājā, raksta BBC.

Pēc tam, kad viņa uzzināja par amatpersonu lēmumu nogalināt kaķeni, saimniece Salinasas kundze ir cīnījusies par sava mājdzīvnieka dzīvību, turklāt uzzinot par viņas bēgšanu ar bažām apgalvo, ka kaķene nav gatava dzīvei uz ielas, kur to gaida bada nāve. Tādējādi amatpersonas jebkurā gadījumā panāks sava sprieduma īstenošanu, viņa stāsta.

Čīles ministru prezidente un advokāts, kas nolīgts kaķenes aizstāvībai, sola iesniegt apelācijas sūdzību, raksturojot tiesas lēmumu kā “vieglāko izeju” no situācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!