ANO miera uzturētāji Libānas dienvidu daļā bija desmit reizes sazinājušies ar Izraēlas spēkiem pirms tam, kad Izraēlas gaisa spēku mestas bumbas sprādzienā dzīvības zaudēja četri ārvalstu novērotāji, informē ārvalstu prese.
Viņu novērošanas postenim tika trāpīts ar lielu precizitāti pēc sešu stundu uzbrukumiem apkārtējā teritorijā, stāsta diplomāti, kas iesaistīti lietas izmeklēšanā.

Izraēlas armija atzīst, ka ANO postenis bija kļuvis par gaisa spēku kļūdaina uzbrukuma mērķi. Ķīna, no kurienes bija viens no bojā gājušajiem novērotājiem, izteikusi asu nosodījumu, savukārt Izraēlas premjers Ehuds Olmerts paziņojis, ka viņš dziļi nožēlo notikušo.

Atgādināsim, ka trešdien no rīta Izraēlas gaisa spēku precīzā uzbrukumā gāja bojā četri ANO novērotāji no Ķīnas, Somijas, Kanādas un Austrijas.

Informācija par ANO pārstāvju sazināšanos ar Izraēlas spēkiem izskanējusi laikā, kad Romā risinās krīzes sarunas un notiek centieni atrisināt nesaskaņas starp kaujinieku grupējumu "Hezbollah" un Izraēlu.

ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans un atsevišķas valstis ir aicinājušas pārtraukt sadursmes, tomēr puses nav pieļāvušas iespēju par pamiera noslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!