No Indijas kūrortpilsētas Goa uz apsūdzēto sola Vācijā nokļuvis 88 gadus vecais Johans Bahs – nacistu noziedznieks, kurš vairāk kā 50 gadus oficiāli bija izsludināts meklēšanā, ziņo "Sky News".

Otrā Pasaules kara laikā Bahs bija SS pulkvedis un viens no priekšniekiem koncentrācijas nometnē Berlīnes austrumos. Pēc apsūdzības vārdiem, Bahs ir līdzvainīgs un atbildīgs par gandrīz 12 tūkstošu ebreju iznīcināšanu holokausta laikā.

Pusgadsimtu Bahs veiksmīgi izvairījās no aresta, nomainīdams daudzas dzīvesvietas un valstis, kurās uz laiku atrada patvērumu. Viņš dzīvojis Argentīnā, Jemenā, Kanādā un citur, bet pirms pieciem mēnešiem bija apmeties Goa salā.

Anmondas pilsētā Bahs tika arestēts vācu un indiešu specdienestu operācijas rezultātā. Datus par viņa atrašanās vietu paziņoja izraēliešu grupējums, kas specializējas to personu meklēšanā, kuri tiek apsūdzēti par noziegumiem pret cilvēci Otrā Pasaules kara laikā.

Lēmums par viņa aizturēšanu tika pieņemts pēc papildu liecību iegūšanas: vietējā laikrakstā Bahs bija ievietojis sludinājumu par antikvāru klavieru pārdošanu. Instruments izrādījās analoģisks klavierēm, kas holokausta gados bija pazudušas no kāda no Berlīnes muzeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!