Pēc tam, kad no Gazas joslas uz Izraēlu ceturtdien izšautas divas raķetes, ebreju valsts kara aviācija veikusi uzlidojumu palestīniešu anklāvam, trāpot kontrabandistu tuneļiem, kas to savieno ar Ēģipti, pavēstīja armijas pārstāvji un aculiecinieki.

Pēcpusdienā notikušajā uzlidojumā cilvēku upuru nav. Arī palestīniešu kaujinieku raķetes, kas nokritušas Izraēlā, nevienu nav ievainojušas.

Pēc ugunspārtraukšanas izsludināšanas, ar ko 18.janvārī beidzās 22 dienas ilgais Izraēlas uzbrukumus Gazas joslai, naidīgo pušu starpā šādi bruņoti incidenti nav retums.

Lai ugunspārtraukšanu nostiprinātu ar pamieru, Kairā ar Ēģiptes amatpersonu starpniecību noris Gazas joslā valdošās kustības "Hamas" un Izraēlas sarunas.

Vienošanās jau teju tikusi panākta, kad Telaviva pieprasījusi, lai pamiera līgumā tiktu iekļauts nosacījums, ka pirms Izraēlas blokādes atcelšanas palestīniešiem jāatbrīvo sagūstītais ebreju valsts karavīrs. "Hamas" šo priekšlikumu noraidījuši, un sarunas atkal iestrēgušas.

Pamiera sarunas vēl vairāk varētu sarežģīt tas, ka Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts no vecākā sarunvadītāja amata atcēlis Amosu Giladu, tādējādi reaģējot uz diplomāta presē pausto kritiku par valdības nekonsekvenci šajās sarunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!