Lielbritānijas dienvidos Sauthemptonas ostā sestdien pirms sava atklāšanas brauciena pietauvojies pasaulē lielākais kruīzu kuģis, kura izmēri četras reizes pārsniedz leģendārā kuģa "Titāniks" izmērus un kura aprīkojums pārspēj līdz šim redzēto.
158 000 tonnu smagais "Freedom of the Seas" sērfotājiem piedāvā baseinu ar mākslīgajiem viļņiem, slidotājiem - ledus slidotavu, turklāt atpūtnieki varēs veldzēties arī džakuzi vannās, kas sniedzas ārpus kuģa bortiem 34 metrus virs ūdens.

Jaunais kuģis, kurš trešdien dosies uz Ņujorku, bet pēc tam - uz savu bāzi Maiami, no kurienes tas dosies kruīza braucienos pa Karību jūru, lielākā lainera titulu pārņēma no 151 000 tonnu smagā kuģa "Queen Mary 2", kura ekspluatācija tika sākta pirms diviem gadiem. Ņujorkā paredzēta kuģa oficiālā vārda došanas ceremonija.

ASV-Norvēģijas kompānijas "Royal Carribean" īpašumā esošais "Freedom of the Seas" var uzņemt vairāk nekā 3600 viesu un tam ir 15 klāji.

Paredzams, ka 2009.gadā pasažierus sāks pārvadāt vēl lielāks kruīzu kuģis, kurš pagaidām tiek dēvēts par "Project Genesis" un kurš svērs 220 000 tonnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!