Foto: AP/Scanpix
Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lušā sākušies meklēšanas darbi, lai atrastu 2007. gadā pazudušo britu meitenīti Madlēnu Makenu, kuras pazušana izraisīja plašu rezonansi pasaules medijos.

Portugāles policija nolēmusi veikt izrakumus pie viesnīcas, no kuras meitene pirms septiņiem gadiem pazuda. Meklēšana notiks arī citās vietās, par kurām policija pagaidām sīkākus komentārus nesniedz.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka pie viesnīcas, no kuras meitene pazuda, tiks veikti dziļurbumi, bet iespējams, ka tiks pārmeklēta arī pludmale un citas iespējamās pazušanas vietas.

Tobrīd gandrīz četrus gadus vecā Madlēna Makena bez vēsts pazuda 2007. gadā no savas gultiņas viesnīcā Prajā da Lušā, kamēr viņas vecāki baudīja maltīti tuvējā restorānā.

Mīklainā Madlēnas pazušana izraisīja plašu ažiotāžu pasaules medijos, taču ne izmeklēšana uzreiz pēc notikuma, ne arī vairākas atkārtotas Portugāles un Lielbritānijas policijas izmeklēšanas cerētos rezultātus nedeva.

Iepriekšējo reizi lietas izmeklēšana notika 2013. gadā, kad Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons no meitenes vecākiem bija saņēmis sūdzību, ka ne Portugāles, ne Lielbritānijas policija nav pielikusi nepieciešamās pūles, lai meitenīti atrastu.

Sākumā tika pieļautas versijas, ka meitene vai nu aizbēgusi, vai nolaupīta, taču vēlāk, nepareizi traktējot DNS analīzes rezultātus, policija secināja, ka Madlēna mirusi savā gultā vai nogalināta.

Aizdomās par slepkavību vai izmeklēšanas maldināšanu meitenes vecāki 2007. gada septembrī tika arestēti, bet 2008. gadā, kad Portugāles prokurors lietu slēdza, tika attaisnoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!