Foto: AFP/Scanpix

Tiesa Itālijas pilsētā Milānā piektdien atzina bijušo premjerministru Silvio Berluskoni par vainīgu apsūdzībās par krāpšanos ar nodokļiem un piesprieda viņam četru gadu cietumsodu.

Tomēr 76 gadus vecajam Berluskoni cietumā vēl nebūs jāiet, kamēr nebūs izskatīta viņa apelācija. Šo spriedumu var pārsūdzēt divās tiesu instancēs un paredzams, ka Berluskoni to darīs.

Apsūdzībā teikts, ka Berluskoni piederošais mediju koncerns "Mediaset" mākslīgi palielināja filmu izplatīšanas tiesību cenas, ko pārdeva sev piederošiem uzņēmumiem un tad tās atkal atpirka "Mediaset". Tādējādi uzņēmums samazināja savus ienākumus un maksāja mazākus nodokļus.

Gan kompānija, gan Berluskoni apsūdzības noliedz.

Pret Berluskoni ir tikušas izvirzītas apsūdzības par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu, nelikumīgu politisko partiju finansēšanu, dienesta pilnvaru pārkāpšanu un seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Tomēr viņš ne reizi nebija ticis notiesāts.

Mediju magnāts miljardieris Berluskoni bija premjerministrs 1994.-1995.gadā, no 2001. līdz 2006.gadam un no 2008. līdz 2011.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!