Britu policija identificējusi karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā atrasto jaunās sievietes līķi un apstiprinājusi aizdomas, ka tā ir Latvijas valstpiederīgā Alisa Dmitrijeva, kura bija pazudusi kopš 2011. gada augusta.

17 gadus vecās meitenes līķis tika atrasts 2012. gada 1. janvārī. Policija norādīja, ka nāves apstākļi arī vēl nav skaidri, bet, visticamāk, viņa mirusi vardarbīgā nāvē. Dmitrijeva pēdējo reizi bija redzēta Kembridžšīrā 2011. gada 31. augustā.

Meitenes ģimene ir "dziļi satriekta" par šīm ziņām, teikts oficiālajā paziņojumā.

Meiteni izdevies identificēt ar DNS analīzes palīdzību.

Britu policija paziņojusi, ka ir maz ticams, ka meitene mirusi dabīgā nāvē. Tiesa līdz šim nav atrasti arī pierādījumi vardarbīgai nāvei.Tāpat nav skaidrs vai meitene mirusi vietā, kur atrasts viņas līķis, vai jau pēc nāves uz turieni atvestas viņas mirstīgās atliekas.

Amatpersonas bija izveidojušas sociālajā tīklā "Facebook" lappusi latviešu, angļu un lietuviešu valodās, aicinot cilvēkus, kam ir ziņas par meitenes atrašanas vietu, sniegt par to informāciju. Par informāciju solīta 5000 Lielbritānijas mārciņu (apmēram 4210 lati) liela atlīdzība.

Sendringhemas lauku īpašumā mēdz uzturēties britu karaliene Elizabete II ar vīru, Edinburgas hercogu, kā arī prinča Edvarda ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!