Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas Kristus Pestītāja katedrāles altārzēns Vasīlijs Ciganjuks, kurš grupas "Pussy Riot" krimināllietā atzīts par cietušo, pieņēmis mūziķu atvainošanos, otrdien vēsta aģentūra "Interfakss".

Iepriekš mūziķu vārdā atvainošanos nolasījis viņu advokāts. Taču otrdien tiesas sēdē, kad viena no apsūdzētajām, Marija Aļehina, cietušajam pajautāja, vai viņš dzirdējis atvainošanos, altārzēns atbildējis apstiprinoši, taču uzsvēris: "Atvainošanās jāsaka no sirds, nevis jānolasa no papīra." Aļehina gan atbildējusi, ka pati būtu atvainojusies cietušajam, taču viņai nav bijis tādas iespējas. Jautāts, vai ir pieņēmis atvainošanos, altārzēns atbildējis apstiprinoši.

Sniedzot liecības tiesā, Ciganjuks uzsvēra, ka viņu aizskārusi "meiteņu lēkāšana pie altāra". Altārzēns tiesu lūdza sievietes sodīt taisnīgi, prasot no mūziķēm arī morālo kompensāciju par sagādātajām ciešanām.

"Pussy Riot" krimināllietu Maskavā sāka izskatīt pirmdien. Apsūdzētās - Nadežda Tolkoņņikova, Aļehina un Jekaterina Samuceviča – vainu apsūdzībās reliģiska naida motivētā huligānismā neatzīst.

Jau vēstīts, ka 21.februārī "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonām, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja. Martā grupas dalībnieces tika aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!