Foto: AP/Scanpix
Dienvidāfrikas tiesā nonākusi lieta par pirms 17 gadiem notikušu meitenītes nolaupīšanu. Viņas īstie vecāki Seleste Nērsa un viņas vīrs Morns reiz nolaupīto bērniņu pavisam nejauši satikuši paši (attēlā sarkanā kleitā ģērbusies māte un no muguras nāk tēvs sarkanā kreklā un pelēkzilā jakā).

Meitenīti nolaupījusi kāda sieviete Keiptaunas slimnīcā tūlīt pēc dzemdībām. Kā žurnālistiem atklājusi kāda viņas radiniece, tad meitene augusi kā savā ģimenē un visi par viņu rūpējušies, nenojaušot, ka tā nav nolaupītāju bērns.

Abiem noziegumā apsūdzētajiem - vīram un sievai - citu bērnu nekad nav bijis. Sieviete, kurai tagad ir aptuveni 50 gadi, apsūdzēta nolaupīšanā un svešas personas nelietīgā uzdošanā par savu bioloģisko bērnu.

Īstie vecāki savu meitu savukārt satikuši pavisam nejauši - viņu otra meita un nolaupītā meitene mācījušās vienā skolā un sadraudzējušās. "Kad viņa satika Kasidiju (savu māsu), starp viņām uzreiz izveidojās ciešs kontakts, un ar to arī viss sākās," stāsta īstā mamma.

Pēc tam, kad vecāki pamanīja abu jauno draudzeņu līdzību, viņi uzaicināja meiteni uz kafiju un sazinājās ar policiju. Paternitātes testi atklājuši, ka nu jau 17 gadus vecā meitene patiesi ir viņu sen pazudušais bērns. Nērsa stāsta, ka viss notikušais viņai "šķiet kā sapnis".

Šobrīd notik tiesvedība, bet jaunā sieviete saņem psihologu palīdzību. Atkal atrastās meitas dzimšanas diena ir 28. aprīlī, un ģimene plāno to pirmo reizi svinēt kopā. "Plānojam to ļoti īpašu," žurnālistiem atklājusi Seleste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!