Foto: AFP/Scanpix

Krievijas meiteņu panku grupa "Pussy Riot", kuras aktīvistes notiesātas uz diviem gadiem par pareizticīgo katedrālē sarīkoto "panku lūgšanu" pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo, ka divām akcijas dalībniecēm izdevies pamest Krieviju, ziņo ārvalstu masu mediji.

Panku grupa mikroblogu vietnē "Twitter" paziņoja, ka tās dalībniecēm izdevies pamest valsti un viņas pulcēs ārvalstu feministes, lai rīkotu jaunas akcijas.

Paziņojumā norādīts, ka Krievijā joprojām uzturas vismaz 12 "Pussy Riot" dalībnieces.

Krievijas radiostacija "Eho Moskvi" atzīmē, ka līdz ar to varas iestādēm neizdevās noskaidrot visas panku lūgšanas dalībnieces. Kopumā akcijā piedalījušās vairākas meitenes, bet policija aizturējusi trīs no viņām, un augusta vidū Maskavas tiesa piespriedusi Marijai Aļehinai, Jekaterinai Samucevičai un Nadeždai Tolokonņikovai divu gadu cietumsodu.

Šonedēļ Krievijas Iekšlietu ministrija ir sākusi atsevišķu lietu, lai atrastu pagaidām nenoskaidrotas "Pussy Riot" akcijas dalībnieces.

Jau ziņots, ka Maskavas Hamovņiku rajona tiesa 17. augustā atzina par vainīgām huligānismā trīs pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces, kas izpildījušas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstu dziesmu valsts galvenajā pareizticīgo katedrālē, un piesprieda viņām divu gadu cietumsodu.

"Pussy Riot" dalībnieču notiesāšanu nosodījušas ES, ASV un vairākas Eiropas valstis, arī Latvijas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!