Ukrainas austrumu pilsētas Doņeckas lidostā, kurā pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem pozīcijas aizsargā Ukrainas karavīri, turpinās sīvas kaujas un armija savas pozīcijas negrasās pamest, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku, vēsta "Korrespondent.net".

"Doņeckas lidostā notiek sadursmes starp bruņotiem noziedzniekiem, teroristiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Stāvoklis ir stabili smags," paziņoja Poltoraks, norādot, ka Ukrainas karavīri objektu pamest negrasās.

"Manuprāt, mums nav tiesību atdot kaut metru mūsu zemes, tāpēc mēs paliksim tur, kur esam, un aizsargāsim savu zemi, savu tautu," teica Poltoraks.

Iepriekš piektdien atsevišķi Ukrainas mediji ziņoja, ka pēc smagas apšaudes Ukrainas karavīri pametuši pozīcijas lidostas vecajā terminālī. Pretterorisma operācijas štābs šo informāciju noliedza.

Par to, ka karavīri pametuši lidostas veco termināli, kurš apšaudēs esot gandrīz pilnībā sagrauts, kāds Ukrainas žurnālists ziņoja arī pagājušajā nedēļā. Vēlāk tika precizēts, ka karavīri atgriezušies pozīcijās. Pretterorisma operācijas štābs šo informāciju nekomentēja.

Sīva kauja Doņeckas lidostā notiek jau kopš pagājušās nedēļas nogales, norāda "Korrespondent.net". Karadarbība turpinās par spīti ziņām, ka puses esot vienojušās par pamieru lidostā.

Vēstīts, ka Doņeckas lidosta jau mēnešiem ilgi ir viena no galvenajām sadursmju vietām starp Ukrainas karavīriem un Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Ukrainas karavīru pozīcijas atrodas divās ēkās - vecajā un jaunajā terminālī.

Ukrainas karavīri lidostā turas par spīti nemitīgiem kaujinieku uzbrukumiem un faktam, ka pati Doņecka atrodas prokrievisko spēku kontrolē. Lidostas aizstāvji savas izturības dēļ Ukrainā nodēvēti par "kiborgiem".

"Kiborgu" pozīcijās lidostā var nokļūt bruņutehnikā, pārvarot bīstamu braucienu, jo gar ceļu ir izvietoti prokrievisko kaujinieku slēpņi, stāsta karavīri.

Vairāk par Ukrainas karavīru sūro ikdienu Doņeckas lidostā, kur dienas paiet pastāvīgā spriedzē un nāves bailēs, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!