Lai gan Ukrainas austrumu pilsēta Doņecka mēnešiem atrodas promaskavisko kaujinieku rokās, pilsētas lidostā joprojām pozīcijas aizsargā Ukrainas karavīri, kuri savas izturības dēļ tiek dēvēti par "kiborgiem". Ukrainas armija publicējusi video, kurā lidostas aizstāvji stāsta par grūto uzdevumu.

Ukrainas karavīri pilnībā kontrolē divas ēkas - lidostas veco un jauno termināli, ierakstā stāsta karavīrs. "Bet, sevišķi naktīs, regulāri ienāk diversiju grupas, kas strādā ar klusinātājiem, labi ekipēti un labi apmācīti. Nākas pastāvīgi viņus dzenāt pa ēku," stāsta jaunais vīrietis.

Īpaši aktuāla šī problēma ir jaunajā terminālī, kur karavīri nav tādās pozīcijās, lai labi pārraudzītu apkārtni, tāpēc biežāk diversanti jāķer jau telpās. Pateicoties pareizi izvietotām pozīcijām, visi pretinieka mēģinājumi pārvietoties pa termināli tiek savlaicīgi pamanīti, viņš papildina.

Lai nokļūtu uz termināli, papildspēkiem un apgādes transportam jāpārvar ceļš, gar kuru izvietoti trīs slēpņi, no kuriem prokrieviskie kaujinieki šauj ar reaktīvajiem granātmetējiem (RPG), lielkalibra ložmetējiem un citiem ieročiem, stāsta vecāks kungs, kura dienesta pakāpe uz formastērpa nav redzama.

"Pa bruņām bungo, šķembas lido, sprāgst granātas mašīnas priekšā, no sāna. RPG ir trāpījuši pa riteņiem, saspridzinājuši riteņus, ir izrauti tilti, pārsistas bruņas," stāsta karavīrs, norādot, ka ar vienu šāvienu, kas reiz izgājis cauri bruņai, tikuši ievainoti trīs karavīri.

Vairāk par Ukrainas karavīru sūro ikdienu Doņeckas lidostā, kur dienas paiet pastāvīgā spriedzē un nāves bailēs, var lasīt šeit


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!