Transporta kuģa "Hoegh Osaka" kapteinis 180 metrus garo kuģi seklumā pie Lielbritānijas krastiem uzvedis apzināti, paziņojuši kompānijas "Hoegh Autoliners" pārstāvji. Tas darīts, lai kuģi glābtu.

Singapūrā reģistrētais transporta kuģis spēji sasvēries sestdien, 3. janvārī, ap plkst. 23.30 pēc Latvijas laika jeb īsi pēc tam, kad izgājis no Sauthemptonas ostas Lielbritānijā.

Kuģis, kurš uz Vāciju vedis 1 400 automašīnas, sasvēries 45 grādu leņķī drīz pēc iziešanas no ostas, iepriekš ziņoja Lielbritānijas krasta
apsardze.

"Kapteinis izlēma glābt kuģi, un apkalpe to stūrēja krastā," atklāja kompānijas pārstāvis. Lai gan oficiāli negadījuma iemesli netiek atklāti, novērotāji pieļauj, ka kuģī esošā krava nav bijusi vienlīdzīgi izkārtota vai arī nostiprināta, kas izraisījis tās kustēšanos.

Tūlīt pēc "nobāzēšanās" krastā, no tā ar laivām un helikopteru evakuēta visa 25 cilvēku lielā apkalpe. Daži apkalpes locekļi guvuši nelielas traumas, bet tās nav dzīvībai bīstamas, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Tiek lēsts, ka kuģa glābšanas operācija varētu ilgt aptuveni nedēļu. Tam nav novērotu caurumu vai plaisu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!