Foto: Reuters/Scanpix

Francijas policija reidos piektdienas rītā aizturējusi 20 personas, kuras tiek turētas aizdomās par islāma ekstrēmismu. Reidi notikuši gan Tulūzā, kur darbojies septiņu cilvēku slepkavībās aizdomās turētais “Tulūzas terorists” Mohameds Mera, gan citās pilsētās, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija meklē Meras noziegumu līdzdalībniekus, bet avoti ziņojuši, ka tam nav tiešas saiknes ar notikušajiem reidiem.

Par līdzināšanu jau ir aizturēts Meras Brālis. Policija meklējot vēl vienu personu, kas bijusi iesaistīta terorista uzbrukumos izmantotā motorollera zādzībā.

Reidu laikā ir konfiscēti vairāki ieroči, tai skaitā vismaz viena “Kalašņikov” triecienšautene.

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohameds Mera 22.martā tika nošauts apšaudē ar policiju, kas kopš 21.marta rīta Tulūzā aplenca māju, kur viņš bija aizbarikādējies savā dzīvoklī.

Mohameds Mera tika turēts aizdomās un aplenkuma laikā uzņēmās atbildību par septiņām slepkavībām, kas šomēnes izdarītas apšaudē pie ebreju skolas Tulūzā un uzbrukumos karavīriem Tulūzā un Montobānas pilsētā.Visos trijos uzbrukumos slepkava pārvietojies ar vienu un to pašu zagto motorolleru.

Ziņots, ka Francijas dienvidrietumu pilsētā Tulūzā bruņots vīrietis 19.martā sarīkoja apšaudi pie ebreju vidusskolas, nogalinot trīs bērnus un vienu skolotāju, bet pēc tam aizbrauca ar motorolleru.

11.martā vīrietis Tulūzā nošāva karavīru, kas tobrīd atradās atvaļinājumā. Savukārt 15.martā Montobānā netālu no Tulūzas vīrietis nošāva divus Francijas karavīrus un nopietni ievainoja vēl vienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!