Foto: AP/Scanpix

Japāna pārbauda kādu sestdien internetā publicētu video, kurā norādīts, ka ir nogalināts viens no diviem "Islāma valsts" (IS) Tuvajos Austrumos sagūstītajiem japāņu ķīlniekiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ierakstā, kurš ir atšķirīgs no citiem IS izplatītajiem video rullīšiem, redzams viens no sagūstītajiem japāņiem, rokās turot attēlu, kurā redzams, iespējams, otrs japāņu ķīlnieks ar nogrieztu galvu. Attēls ir nekustīgs un tam fonā skan balss, tajā nav redzami IS karogi un logo, kas atsevišķiem speciālistiem licis apšaubīt tā autentiskumu, norāda raidsabiedrība CNN.

Balss ierakstā norāda, ka ķīlnieka nāvē ir vainojams Japānas premjers, kurš atteicies samaksāt pieprasīto izpirkuma maksu. Taču otra ķīlnieka atbrīvošanai vairs netiek pieprasīta nauda, bet gan atbrīvot no cietuma Jordānijā 2005. gadā apcietinātu teroristi Sajīdu Rišavi.

Vēstīts, ka IS otrdien izplatīja video, pieprasot 200 miljonu ASV dolāru (178 miljoni eiro) izpirkuma maksu par diviem sagūstītiem japāņiem, pretējā gadījumā solot viņu nogalināt.

Japāna vēlāk paziņoja, ka teroristiem naudu nemaksās, bet darīs visu iespējamo, lai glābtu tautiešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!