Foto: DELFI
15 gadus vecais jaunietis, kurš pirmdien mācību stundas laikā Viljandi (Vīlandes) skolā nošāva vācu valodas skolotāju, tiek raksturots kā gudrs un kluss skolnieks. Nekādas problēmas, kas varēja pamudināt uz noziegumu, apkārtējie nav novērojuši, vēsta portāls "Delfi.ee".

27. oktobrī ap vieniem dienā Igaunijas pilsētas Viljandi skolas vācu valodas nodarbībā bez šaušanā apsūdzētā Vahura atradušies vēl četri devītās klases audzēkņi. Nekas neliecināja, ka kārtīgais un klusais zēns, kā viņu raksturo skolas darbinieki, izvilks tēvam piederošo ieroci un vairākas reizes izšaus uz skolotāju, raksta "Delfi.ee".

Šaušanas brīdī Vahurs saglabājis pilnīgu mieru, liecina klasesbiedru stāstītais. Vairāk neko viņi neredzēja, jo pēc šāvienu atskanēšanas izskrēja no klases, lai meklētu palīdzību, skaidro portāls.

Pagaidām neviens neko nevar pateikt par iemesliem, kas pamudinājuši skolnieku uz šausmīgo noziegumu, raksta "Delfi.ee". Vietējie jaunieši stāsta, ka vācu valodas pasniedzēja Ene Sarapa bija stingra, bet arī ļoti labsirdīga. To, ka starp skolnieku un skolotāju varēja būt kādas problēmas, neviens nav pamanījis.

Aprīlī policija reida laikā skolā Vahura somā atrada, iespējams, paštaisītu nazi. Policijas vadītājs Elmārs Vahers atzīmē, ka tikai pirms desmit dienām skolā notikusi sanāksme par šo tēmu, kurā piedalījās arī zēna vecāki, kuri informēti par šādas rīcības nepieņemamību.

Zēna tēvs ir skolas pilnvaroto padomes loceklis, bet ģimene interesējas par militārām lietām, liecina laikraksta "Eesti Päevaleht" informācija. Tēvs mēdzis nēsāt militāra stila apģērbu, bet Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit" loceklis nav bijis.

Tēvs neesot pieņēmis kritiku par dēla uz skolu paņemto nazi. Tāpat viņam nav paticis, ka policija pēc aprīļa reida dēlu aizveda uz iecirkni. Tagad izmeklētāji cenšas noskaidrot, kā tēvam piederošais ierocis nokļuva Vahura rokās. Tas arī atklās tēva atbildības līmeni notikušajā.

Pēc šaušanas aizdomās turētais patiešām uzvedies mierīgi, uzsver "Delfi.ee". Policisti ar viņu jau runājuši, bet nopratināšana vēl nav notikusi, informēja likumsargi. Ņemot vērā, ka jaunietis ir nepilngadīgs, vainas pierādīšanas gadījumā viņam var draudēt sešu līdz desmit gadu ilgs cietumsods.

Vēstīts, ka 27. oktobrī Igaunijas pilsētā Viljandi (Vīlande) stundas laikā 15 gadus vecs jaunietis nošāva skolotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!