Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" atbalstītāji vienas dienas laikā mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicē līdz pat 100 000 ziņojumu, kas saistīti ar dažādu uzbrukumu plānošanu, atsaucoties uz Eiropola vadītāja Roba Vainraita paziņojumu vēsta "Al Arabiya".

Vainraits brīdinājis, ka "Islāma valsts" biedriem "Twitter" varētu būt izveidoti aptuveni 50 000 dažādu kontu, no kuriem dienā tiek veikti aptuveni 100 000 ieraksti.

"Teroristu un kriminālo grupu komunikācija lielā mērā pārcelta [uz interneta vidi, tādējādi radot mums veselu problēmu vilni," intervijā BBC radio atklājis Eiropola vadītājs piebilstot, ka esošie interneta drošības likumi ir nepilnīgi un tos nepieciešams pārskatīt.

Likumi jāmaina tā, lai drošības dienestiem būtu iespējams uzraudzīt visas interneta daļas, tostarp arī "darknet" (dziļo tīmekli), kas ļauj internetu izmantot anonīmi, lietojot šifrētas vietnes, paudis Vainraits. 

Jau ziņots, ka saskaņā ar Vainraita paziņojumu džihādistu kaujiniekiem pievienojušies līdz 5000 ES pilsoņu. Eiropola vadītājs arī iepriekš aicinājis pievērst lielāku uzmanību džihādistu grupējumu aktivitātēm sociālajos tīklos. Viņš ieteicis veidot ciešākas attiecības starp tiesībsargājošām iestādēm un tehnoloģiju firmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!