Foto: AFP/Scanpix

Nezināmi uzbrucēji Sīrijas austrumu pilsētā Mejādīnā nolaupījuši radikālā grupējuma "Islāma valsts" reliģiskās policijas locekļus, ziņo raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz aktīvistu grupas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" informāciju.

Saskaņā ar aktīvistu informāciju islāmistu patruļai uzbrukts no slēpņa. Londonā bāzētajai organizācijai nav precīzas informācijas, cik reliģiskās policijas, kas pazīstama kā "Hisbah", locekļi ir nolaupīti.

"Hisbah" patrulē "Islāma valsts" kontrolētajās teritorijās, sekojot tam, lai tiktu ievēroti islāma likumi grupējuma interpretācijā. Ziņas par kaujinieku nolaupīšanu seko dienu pēc tam, kad izskanēja informācija, ka šajā pašā reģionā nezināmi uzbrucēji nogalinājuši "Hisbah" vadītāja vietnieku.

"Ir vērojama eskalācija operācijās pret "Hisbah", jo viņi arestē cilvēkus un aizskar viņu godu par tādiem iemesliem, kā smēķēšana," norāda "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" direktors Rami Abdels Rahmans.

"Islāma valsts" policija konfiscē un iznīcina tabakas izstrādājumus un soda tos, kas pieķerti smēķējot.

"Hisbah" reģionālā vadītāja vietnieks esot bijis sagūstīts, spīdzināts un beigās viņam nogriezta galva, kas atrasta ar cigareti mutē. Līdzās tai bijusi izsmejoša zīmīte ar norādi, ka smēķēšana reliģiskās policijas skatījumā ir grēks.

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas.Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!