Izraēlas Nacionālā studentu apvienība tuvāko divu nedēļu laikā organizēs jahtu flotili, lai dotos pretim Gazas joslas palīdzības flotilēm, otrdien vēsta laikraksts "Haaretz".

Par šo ideju interesi izrādījuši jau apmēram 400 ūdens transportlīdzekļu īpašnieku, pavēstīja studentu apvienības priekšsēdētājs Boazs Toporovskis.

Pēc viņa vārdiem, šīs akcijas mērķis ir "sagaidīt kuģus ar humāno palīdzību, saprast, vai to pasažieri vēlas ar mums sarunāties, un pajautāt, kāpēc viņiem neliek mieru izraēliešu problēmas Gazā".

"Mēs viņiem pajautāsim, kāpēc viņiem nerūp kurdu vai armēņu problēmas, vai vēl kaut kādas problēmas," sacīja Toporovskis.

Tādējādi flotiles organizētāji vēlas atmaskot "Brīvības flotiles" nodomu "liekulību un absurdumu".

Vairākas valstis, jo īpaši Turcija un Irāna, paudušas gatavību uz Gazas joslu nosūtīt jaunas humānās palīdzības flotiles, raksta "Haaretz". Tomēr nekas neliecina, ka tas varētu notikt tuvāko nedēļu laikā, vēsta medijs.

Līdztekus flotiles izveidei Nacionālā studentu apvienība plāno rīkot arī ekspedīciju uz Turcijas krastiem. Savienība kopā ar Izraēlas karaflotes veterānu organizāciju jau sākusi vākt līdzekļus kuģa nofraktēšanai, raksta "Haaretz".

Sagatavotais kuģis dosies uz turku kontrolētās Ziemeļkipras piekrasti vai kurdu apdzīvotajiem Turcijas dienvidiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!