Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Luhanskas un Doņeckas apgabalos svētdien no Krievijas teritorijas iebraukušas vairākas militārās tehnikas kolonnas, tās dodas dažādos virzienos, atsaucoties uz vietni "Informator", vēsta aģentūra UNIAN.

Ap vieniem naktī no Izvarino ciema puses novēroti 20 no Krievijas iebraukuši tanki. Ap sešiem rītā caur Antracitu izbraukušas 60 kravas automašīnas "Kamaz" ar piekabinātiem artilērijas ieročiem, vairāki bruņutransportieri un kājnieku kaujas mašīnas.

Ap desmitiem rītā Torezas rajonā novērota kolonna no aptuveni 100 "kamaziem". Kā informē kaujiniekiem tuvi avoti, Ukrainas spēkiem tiek solīta "smaga pirmdiena" visā frontē.

Vēstīts, ka piektdien no prokrievisko spēku kontrolētās Doņeckas pienāca ziņas, ka kaujinieki savelk tehniku rajonā pie Doņeckas lidostas. Savukārt ceturtdien par uzbrukuma sākumu un plāniem ieņemt vairākas Ukrainas pilsētas paziņoja pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Zaharčenko.

Nedēļas sākumā Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks ziņoja, ka aktivizējusies kara tehnikas un kaujinieku nosūtīšana uz Ukrainu.

Galvenās kaujas Ukrainā pēdējā laikā norisinās pie Doņeckas lidostas, kuru nedēļām ilgi mēģina ieņemt prokrieviskie kaujinieki. Par Doņeckas lidostas nozīmīgumu var lasīt šeit.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!