Foto: AP/Scanpix

Ukrainas karavīri Doņeckas lidostā kontrolē ugunsdzēsības daļu, sagrauto dispečeru torni un lidmašīnu skrejceļu, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Doņeckas lidosta ir daļējā mūsu karavīru kontrolē," preses konferencē Kijevā paziņoja drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Vladimirs Poļevojs.

"Frontes līnija iet tieši pāri Doņeckas lidostai, jaunais un vecais terminālis ir pilnībā sagrauti, un mūsu karavīri aizsargā pozīcijas ugunsdzēsības daļas un dispečeru torņa rajonā, kā arī pacelšanās–nolaišanās skrejceļu," norāda Poļevojs.

Pārējā lidostas teritorija atrodas "uguns kontrolē", viņš papildina. 

Vēstīts, ka pagājušajā nedēļā smagās kaujās Ukrainas karavīri zaudēja pozīcijas Doņeckas lidostas jaunajā terminālī, kur "kiborgi" pret nemitīgajiem prokremlisko kaujinieku uzbrukumiem aizsargājās mēnešiem ilgi.

Aizsardzības ministrija norādīja, ka jaunā termināļa ēka ir pilnībā sagrauta un karavīri atradās tiešā ienaidnieka uguns tēmējumā, tāpēc pozīcijas nosargāt vairs nav bijis iespējams. Pagājušās nedēļas smagajās kaujās par lidostu vairāk nekā 20 karavīru nonākuši ienaidnieka gūstā, bet vismaz desmit krituši.

Kā pēc kaujām izskatījās jaunajā terminālī, var redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!